Zizipus jujuba 'Giuggiolo' - kínai datolya
15 l.-s konténerben, 120/140 cm
6–8 m magas cserje vagy kis fa. Fiatalon, már egy-két éves korában termőre fordul.
Gyümölcs: nagy ovális alakú, rozsdabarna színű, őszre érik be. A vékony héj alatt ropogós, édeskés ízű, kellemesen illatos, fehér gyümölcshús található. Kiemelkedően magas C-vitamin tartalommal. Frissen vagy szárítva fogyasztják, kandírozzák, vagy lekvárokk alakítják. Száríthatjuk tűzhelyen vagy sütőben mérsékelt hőmérsékleten.
Termését teljesen éretten, szeptember-októberben szüreteljük, eltávolítva a romlottakat és a szárat.
A kínai datolya igénytelen növény. Jól tűri a hőmérsékleti szélsőségeket, a nyári +40 °C-tól a téli -30 °C-ig. Jó fejlődéséhez az évi +30 -15 °C-os szórás látszik kedvezőnek. A későtavaszi fagyok és a rossz idő ellen késői kihajtással védekezik, ami hazai viszonyaink között nagyon fontos tulajdonság. Nem csak nagyon finom a termése, de számtalan betegség, gyulladásos állapot kezelésére is használják.
Betegégekre nem fogékony.
Öntermékeny fajta.